Poštovane kolegice i kolege,

Čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na 49. Simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju Hrvatskog liječničkog zbora. Kontinuitet održavanja Simpozija i Vaše sudjelovanje dokaz je da unatoč situaciji s pandemijom COVID-19, kvaliteta, vrijednosti i postignuća mogu odolijevati vremenu i okolnostima s kojima se suočavamo svakodnevno, koja su izmijenila pojam stvarnosti kakvu smo dosada poznavali. 

49. Simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju s Izbornom Skupštinom održat će se 27. i 28. studenog 2020. u Velikoj predavaonici Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9 u Zagrebu ili preko interneta putem live streama. 

Glavna tema Simpozija su hitna stanja u dječjoj neurologiji, uključujući i akutne encefalopatije te komplikacije liječenja neuromuskularnih bolesti. 

Hitna stanja u neurologiji te komplikacije liječenja neuromuskularnih bolesti zahtijevaju zbrinjavanje multidisciplinarnog tima pedijatara i specijalista hitne medicine, specijaliste drugih suradnih struka uključujući kiruršku: ortopede, kirurge i neurokirurge, ali i ostalih grana medicine: psihijatre i infektologe te fizijatre i fizioterapeute. 

U okolnostima u kojima nam možda neće biti omogućen susret i uobičajeno druženje, kako smo navikli, već virtualno “online” druženje, ovaj Simpozij, zanimljive teme i konstruktivne diskusije omogućit će nam razmjenu iskustava, znanja i uvid u značajne promjene u području neurologije. 

Pozivamo Vas na aktivno sudjelovanje i veselimo se zajedničkom ugodnom druženju. 

Prof.dr.sc.Nina Barišić 
Predsjednica HDDN HLZ 
Organizacijski odbor 49. Simpozija HDDN